3.div.TITO 1977: Tromsø IL - Skøelv

Det ble en heller slett forstilling i TITO-oppgjøret mellom TIL og Skøelv på Valhall Stadion. Selv om TIL kunne gå av banen med en fortjent 3-1 seier og to nye poeng, var det ikke mye å rope hurra for. TIL var det dominerende laget gjennom hele kampen, og det var jo et under at laget ikke klarte å lage flere mål.

Skøelv var et lite hyggelig betjentskap. Laget presterte en mengde stygge etterslenger gjennom hele kampen. Der er noe et lag i TITO-serien burde være for god til. Nå hadde ikke heller dagens kampleder Harald Henriksen, Nordreisa, den helt gode dagen. Det var nære på at ikke kampen gled ut til rene "grisekamp".

TIL hadde helt fra start av et markant overtak, men uten at det ble scoret mål. I det 15. minutt av første omgang skjedde det ting. En lang ball fra Skøelv-forsvaret ble sendt inn i TIL-sonen. Ballen traff en Skøelv-løper, han skjøt hardt fra kloss hold, men TILs keeper halvklarerte. Ballen spratt ut i feltet hvor en TIL-forsvarer og en Skøelv-angriper kjempet om ballen. Skøelv-spilleren falt, og dommeren dømte et tvilsomt straffespark. Straffesparket ble satt inn av Oskar Larsen i Skøelv.

Dette baklengsmålet tente TIL-guttene. For i det 22. minutt kunne Ulf Torsteinsen score TILs utligningsmål. På et innlegg fra Arve Antonsen kunne han heade ballen i mål. Spørs om ikke Skøelvs keeper burde tatt den, i alle fall må han ta TILs andre mål på sin kappe. Et tilsynelatende ufarlig innlegg fra Johnny Albertsen gikk rett i armene på keeper, men han klarte ikke å holde ballen i fast grep. Dermed dukket Hans-Tore Bjerkaas fram og scoret TILs andre mål. Dette ble også pauseresultatet.

Andre omgang begynte der hvor første omgang slapp med et konstant TIL-press. Det var et under at ikke ballen fant veien til nettmaskene. Men det var, som det alltid har vært i TIL-rekka, altfor lite besluttsomhet i de avgjørnde sekundene.  TILs seiersmål kom i det 73. minutt, Gunnar Wilhelmsen sendt i vei en ball inn i Skøelv-feltet. Nok en gang var Skøelv-keeperen på "bærtur", dermed kunne Johnny Albertsen sette hode til ballen, og fastsette sluttresultatet til     3-1.

Dommer var Harald Henriksen fra Nordreisa.

Oppdatert: 13.12.2003