3.div.TITO 1977: Tromsø IL - Skarp

Tre minutter igjen av topp-oppgjøret i TITO-serien. Stillingen TIL 0. Skarp 1. Skarp har tilsynelatende kampen under kontroll. Frank Ottesens scoring fem minutter før sidebytte ser ut til å avgjøre kampen. To minutter senere TIL 1. Skarp 1. Torfinn Ingebrigtsen har snudd bildet fullstendig med en utligning minuttet før slutt.

Det var dramatisk. Det var spennende. Det endte 1-1. Slik kampen utartet seg betraktet Skarp-guttene det nærmest som et nederlag, mens TIL-guttene smilende gikk til garderoben. Kampen sett under ett synes vi poengdeling var et rimelig utfall av en kamp som virkelig bød på det et topp-oppgjør i TITO-serien mellom TIL og Skarp bør inneholde. Poengdeling er mer enn en halv seier for Tromsø IL, som nå har sjansen til å toppe tabellen - om laget vinner sine hengekamper.

- Jeg er storfornøyd med dette resultatet, mer enn ett poeng hadde jeg ærlig talt ikke håpet på, sa TILs trener Peter Drecker etter kampen. - Til høsten skal vi stille med ett enda slagkraftigere lag, og selv om hengekampene slett ikke betyr at vi har poengene i lomma, skal vi være med i toppen i høst-sesongen, sier TIL-treneren.

Kampen ble spillemessig langt bedre enn vi er vant til når disse lagene møtes. TIL spilte ikke i vanlig stil, men forsøkte i steden å holde midtbanen lenger tilbake på banen, og satse på å utnytte sine raske og teknisk gode spisser. Det var stort tempo i kampen, og til tider meget bra spill. Underholdningsverdien skal i hvert fall ingen trekke i tvil. Begge lag hadde sine tilbud. TIL hadde nok de fleste, men laget manglet tyngden inne i midten, og dermed ble det så som så med avslutningene.

Første omgangs eneste mål sto Frank Ottesen for. Det skjedde fem minutter før sidebytte, etter at det ble lagt en høy ball inn i feltet fra Skarps høyreside. Ballen havnet hos en umarkert Frank Ottesen som ikke nølte ett tiendedels sekund, men dundret til fra skrå vinkel og kort hold.

I andre omgang kom TIL sterkere, selv om Skarp også da hadde et par gedigne måltilbud, lå en utligning i lufta. Etterhvert som omgangen skred frem, og TIL ikke klarte å utnytte de sjansene som ble skapt, begynte en imidlertid å tro på at Skarp skulle greie å ro i land seieren. Publikum var begynt å forlate banen da utligningen kom. Johnny Albertsen førte opp på venstresiden, og fra skrå vinkel la han en mellomting mellom skudd og innlegg foran mål. Dag Rafaelsen hadde virkelig problemer med den ballen, og slo den opp i stolpen.  Fra stolpen gikk ballen ut på tvers av mål, og der kom Torfinn Ingebrigtsen stormende, satt hodet til. Ballen føk i nettmaskene, og alt som fantes av rødt og hvitt gikk i været.

Dommer Frantz Jensen, Furugflaten, kom ikke feilfritt fra det hele.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø og Nordlys).

Oppdatert: 14.12.2003