3.div.TITO 1977: Silsand IL - Tromsø IL

Ingen overraskelser i TITO-oppgjøret mellom Silsand og TIL . Det ble en programmessig seier til Tromsø-laget. Den kom til å lyde på 4-1. Når det også begynner å bli en del bra fotballspill i TIL-laget, er det enda en stund igjen til toppformen er inne. Det er jo så vidt serien er begynt. Når seieren kom til å lyde på 4-1 skyldes det for lite skuddvilje i laget. Det nytter ikke å drible seg helt fram til fem-meteren for å lage mål. Man må skyte på lengre hold når sjansene er tilstede, og det var de i alle fall nok av mot Silsand. Om Silsand skal det sies at de kjempet godt. Det er vanskelig å komme til når TIL for spillet til å gli på midtbanen.

Første omgang ble den beste når man ser kampen under ett. Det var klart helt fra start, at TIL skulle ha poeng i dette oppgjøret. Men det tok omtrent en halv time før ballen lå i nettet bak Silsand-keeperen.  1-0 ble det ved lagkaptein Hans-Tore Bjerkaas. En pen heading fra corner fra Kent Kristoffersen. Men det skal sies at han fikk stå helt umarkert.  2-0 ble det i det 31. minutt etter meget fint spill på midtbanen kunne Johnny Albertsen sette "godfoten" til, og rett i mål med ballen.

Silsand hadde ingen virkelige store målsjanser. Og i det 40. minutt kunne Kent Kristoffersen legge på til 3-0. Et langskudd fra 20 meter som keeper halvklarerte, men ballen spratt i stanga og i mål. Andre omgang var bare fire minutter gammel da Silsand reduserte. Harald Vikestad løp seg nydelig fri, og kunne sette ballen under Nils H.Torbjørnsen.

Men TIL tok helt over, og det manglet ikke på målsjanser. Det siste målet kom først i det 85. minutt. Kent Kristoffersen snappet et kort utspill fra Silsand-keeperen. Han gikk ned til dødlinja og la ballen direkte på foten til Hans-Tore Bjerkaas som fastsatte sluttresultatet til 4-1. En helt fortjent seier som burde vært større, etter alle de sjansen TIL hadde.

God dommer var Magne Fredriksen fra Storsteinnes.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø og Nordlys).

Oppdatert: 12.12.2003