3.div.TITO 1977: Nordreisa IL - Tromsø IL

Det ble en fartsfylt og god kamp i hengekampen mellom Nordreisa og Tromsø IL. Spenningen i kampen var tilstede helt til kampens dommer Wiggo Fjellberg blåste av for full tid. Da kunne TIL-guttene reise hjem med 3-1 og to fullt fortjent poeng. Det står respekt av denne prestasjonen i å slå Nordreisa på deres hjemmebane. Det var en meget viktig seier for TIL. Det kan bety at seriemesterskapet er deres. TIL-guttene vant denne kampen på at de var mer bevegelige enn sine motstandere.

Første omgang var forsåvidt jevnspilt, og det meste av spillet foregikk på midtbanen. TIL hadde et lite overtak i banespillet, men Halgeir Bergmo var nære på å gi hjemmelaget ledelsen i det ellevte minutt, ved å sende i veg et lurt skudd som TIL-keeperen Nils Torbjørnsen  med nød og neppe fikk slått til corner.  TIL tok ledelsen i det 37. minutt. Johnny Albertsen headet ballen ned til Hans Tore Bjerkås etter et frispark. TILs lagkaptein kunne bare sette ballen i mål, og dermed gi sitt lag ledelsen.

Nordreisas redusering kom i kampens 41. minutt. De var tildelt frispark like utenfor 16-meteren til TIL. Odd Nilsen sendte i veg en kanon som føk inn helt oppe under tverrliggeren. Andre omgang fortsatte i høyt tempo, TIL-guttene fikk vist at de kan spille god fotball. Stor bevegelighet i laget gjorde at Nordreisa-spillerne ble løpene mye i mellom på midtbanen. Spesielt var Hans-Tore Bjerkaas god i denne perioden, og var vel banens beste spiller i denne kampen.

TILs mål nummer to kom i kampens 52. minutt. Etter mye frem og tilbake i Nordreisas forsvar kunne Trond Steinar Albertsen sette ballen over en utrusende Hans Saxenvik i Nordreisa-målet. Begge lag hadde sine sjanser i denne omgangen, og kampen ble ikke avgjort før i det siste spilleminuttet. Da Johnny Albertsen oppdaget en miss i Nordreisas forsvaret, og kunne sette ballen i mål. TIL ligger dermed på toppen av tabellen, ett poeng foran Skarp, men TIL har en kamp mindre spilt.