3.div.TITO 1977: Furuflaten IL - Tromsø IL

Det lå lenge en overraskelse i lufta på Polleidet. Serieleder Tromsø IL kom liksom ikke i gang med sitt eget spill, og de ble istedet revet med i Furuflatens tempo og spillestil. Og sant og si hadde det ikke vært ufortjent om hjemmelaget hadde ledet etter de første førti minuttene.  Men så skjedde det, minuttet før pause. TIL får frispark skrått ut fra 16-meter hjørnet, vel 30 meter fra mål. Arne Nordang la ballen over FIL-muren og mot det lange hjørnet. Der kom Johnny Albertsen stormende og stusset ballen med hodet forbi en nølende Furuflaten-keeper. Dermed sto det 1-0, og i realiteten var det avgjort.

TIL kunne gå til pause i visshet om at laget var på veg mot to nye poeng. Det skulle vise seg å holde stikk. I andre omgang overtok nemlig TIL komandoen i kampen. Det var langt fra TIL sin beste side vi fikk se, men laget har en egen evne til å male motstanderne i stykker, og det var det vi fikk se. TIL fikk nemlig mål etter bare fem minutter av omgangen, da en Furuflaten-spiller temmelig unødvendig handset i straffefeltet. Hans-Tore Bjerkaas ekspederte straffesparket i nettmaskene.

Et kvarter senere sørget Torfinn Ingebrigtsen for 3-0, da han ble spilt gjennom et for anledning passivt FIL-forsvar, av Hans Tore Bjerkås, og satte ballen behersket til side for keeper. Furuflaten fikk sitt trøstemål da en av deres spillere ble felt inne i TILs straffefelt. Torbjørn Olsen scoret sikkert fra straffemerket.

TILs seier var fortjent selv om laget ikke spilte noen stor kamp. Furuflaten hadde taket på kampen i åpningsfasen, men TIL-maskineriet kom i gang etter hvert, og da overtok de rød/hvite dirigent-rollen.

Dommer Wiggo Fjelberg, Fløya,  virket usikker og dømte ujevnt.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø og Nordlys).

Oppdatert: 16.12.2003