3.div.TITO 1977: Fløya - Tromsø IL

Det var aldri hva en hadde ventet da Fløya slo TIL på Valhall. Kampen sett under ett var det nær sagt utrolige svake saker som ble prestert på banen, og hvor det for TILs vedkommende på langt nær ble vist spill som står i forhold til tabellposisjonen. Når derimot Fløya kom til å ta med seg begge de sårt trengte poengene, så skyldes det mer taktiske diposisjoner enn spill og sjanser. Etter uavgjordt i første omgang, gikk laget på banen i andre omgang, med et klart defensivt opplegg for å sikre seg det ene poenget, og det var ganske typisk for Fløyas kamp at seiersmålet mot slutten av omgangen kom på dødball.

Fløya var imidlertid tent på oppgaven før de gikk på banen, og holdt TIL stangen den første halvtimen. TIL dominerte mest foran mål, men stort sett hadde Fløyas forsvar bra kontroll, bortsett fra noen raid av Arve Antonsen og Torfinn Ingebrigtsen. Det var da også Arve Antonsen som i det 32. minutt skulle gi TIL ledelsen. Morten Rognmo kastet inn foran mål, hvor ballen gikk via hodet til på annen spiller og til Antonsen. Han nølte ikke på sjansen, men satte en kanon i nettmaskene fra kort hold.

Fløyas keeper Johnny Hansen hadde en god dag etter en noe famlende åpning, og han stoppet alle spede forsøk fra TILs side. Kampen ble ikke mer en 40 minutter gammel før et av Fløyas sporadiske angrep ga uttelling. Halle Andersen hadde nettopp kommet inn for en skadet Ray Nicolaisen, og skjøt en ball fremover som Arne Berg pent fulgte opp med å skyte forbi en ellers god Torbjørn Schanke i TIL-målet.

Om første omgang var kjedelig var andre omgang verre. Det så til å begynne med som om TIL skulle gjøre en bedre omgang, men det hele fattet ut i ingen ting. I det 86. minutt merket vi oss imidlertid at Fløya hadde publikums sympati. Trond Amundsen skjøt et knallhard skudd fra omtrent 20 meter, - hvor Halle til syvende og siste fikk beinet ballen i mål. Som naturlig var forgikk nå det meste på Fløyas banehalvdel, men bortsett fra et langskudd fra Morten Rognmo i retning av vinkelen var det hele ufarlig.   

Dommer Frantz Jensen, Furuflaten, stort sett bra, men han bør avgjort markere seg mer.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø og Nordlys).

Oppdatert: 16.12.2003

Del dette: