3.div.TITO 1976: Tromsø IL - Lyngen IL

Lyngen har Valhall-kompleks iår ! Tre kamper og 270 spilte minutter har de bak seg på denne banen denne sesongen, og poenghøsten har vært usedvanlig liten i forhold til det vi er vant fra den kanten. Det er bare mot TUIL at Lyngen har fått en pinne på Valhall gresset iår.

Egentlig var det ikke noe å si på at TIL sikret seg alle poengene. Kampen sett under ett var TIL det beste laget. Spesielt i andre omgang spilte TIL i store perioder bra fotball. Før pause var det derimot jevnere, og om Lyngen hadde fått et mål, ville det ikke være noe å si på det. Men TIL viste seg langt mer effektive foran mål i denne kampen enn Lyngen, og tre scoringer hvor Lyngen ikke klarte å kvittere for noen, resulterte ikke bare at de fikk sitt første nederlag siden Fløya slo dem i åpningskampen, men Lyngen ble også detronisert fra toppen av tabellen, den innehar nå Skarp.

I første omgang var Lyngen like mye med på notene som TIL. Det hele ble en stillingskrig på midtbanen, med få og relativt ufarlige angrep fra begge sider. Ufarlig virket også situsjonen som resulterte i at TIL tok ledelsen. Kent Kristoffersen fikk ballen på omlag 40 meters hold, han gikk noen meter og fyrte av et skudd. Skuddet virket løst, men Per Larsen i Lyngen-målet feilberegnet totalt og ballen gikk i mål.

Annen omgang var bare 13 minutter gammel da TIL gikk opp til 2-0, Arve Antonsen kranglet seg til dødlinja, og la ballen inn foran mål, hvor Hans-Tore Bjerkaas var høyest opp, og headet kontant i mål.  3-0 kom da bare sekunder av kampen gjensto. Et innlegg fra høyre klarte ikke keeper å holde - og ballen endte hos Kent Kristoffersen som bare hadde å sette foten til.