Cup NM 2.kvalikkrunde 1973: Harstad IL - Tromsø IL

Da den energiske og fairspillende TIL-gutten Arnt Hugo Lund fire minutter ut i andere omgang utlignet til 2-2 på et usedvanlig flott frispark fra 20 meters hold, så det usedvanlig lyst ut for de rød-hvite 3. divisjonsspillerne fra Ishavsbyen. På dette tidspunktet i kampen kunne oppgjøret lett ha snudd seg til gjestenes fordel. Nå gikk de imidlertid ikke slik, HIL fikk nemlig full klaff på sitt angrep snaut to minutter senere. Og dermed sto det ugjennkallelig 3-2 ledelse til HIL.

TIL ble for lett i dette våroppgjøret, nå vil vi fremheve de to scoringene til gjestene. Tross alt laget TILs Sigurd Dale og Arnt Hugo Lund kampens to beste scoringer. Den første TIL-goalen var rene perlen, besørget ved heading av Sigurd Dale, det samme var tilfelle Arnt Hugo Lund sendte en velplassert skruball i nettet fra 20 meter.

Men det som særpreget TIL-guttene mest var manglende tempo i forsvar og angrep. Men dette er ting som kan rettes opp. Nå blir det intet cup-eventyr for TIL iår, klubben får derfor anledning til å konsentrere seg om serien. Blåbærhaugen Stadion var under enhver kritikk, men det er slik i Harstad, idrettsanlegg av normalt godt nivå eksisterer ikke.

Oppdatert: 09.11.2003