3.div.TITO 1973: Tromsø IL - Skjervøy IL

Når vi karakteriserer kampen som sørgelig, ser vi nok det med TIL-briller, for Skjervøys del var det nok bare resultatet som var sørgelig. De viste seg nemlig på ny at Skjervøy som periodevis er et velspillende lag. Vel, ikke så å forstå at ikke TIL hadde sine perioder, og til tider leverte bra spill, men alt i alt kunne hjemmelagets innsats neppe skremme andre ambisiøse mesterskapskandidater i TITO-serien.

At første omgang endte 1-0 kan tromsøguttene være vel fornøyd med. Om gjestene hadde fått en scoring eller to før pause, kunne ingen ropt over seg på grunn av skrikende urettferdighet. I stedet var det TIL som tok ledelsen, Dagfinn Rognmo besørget ballen i mål etter å ha akslet A-lagstrøya i nøyaktiv åtte minutter, og det må karakteriseres som hurtig kvittering for tilliten. Den samme Rognmo viste seg å for øvrig å være en meget verdigfull forsterkning på TILs midtbane. Den tidligere Mjølner og Lyn-spilleren avdekket stor arbeidskapasitet og et godt overblikk.

Torfinn Ingebrigtens scoring bare to minutter etter sidebytte kom meget beleilig. Sigurd Dale la frispark fra høyre, ballen kom nærmere mål enn egentlig planlagt, keeper mistet ballen, og da var Torfinn påpasselig frampå. Kampens fineste prestasjon sto samme Ingebrigtsen for da han med en fiks fotfinte lurte av Skjervøys høyre back og forserte seg mot dødlinja, og innlegget som han nærmest limte til Arne Andreassens skolisse, kunne rett og slett ikke en fotballspiller av "Pøsens" kaliber unngå å score på.