3.div.TITO 1973: Tromsø IL - Skarp

Dersom værgudene ikke kan gjøre noe annet enn å snu den sureste siden til, kan de like gjerne holde seg borte fra TITO-kampene heretter. Men til tross for at været slett ikke har inspirert noen av de to siste tredjedivisjonskampene  i Tromsø, kan vi uten videre slå fast at skal sesongen fortsette slik, ja - da kan gjerne 1. divisjon være konsentrert sør for Dovre. Først trosset altså Fløya og BOIF et ufyselig vær, og en enda mindre innbydende bane. Nå fulgte TIL og Skarp opp i et by-derby, som under de rådende forhold besto av imponerende fotball.

At spenningen ikke ble den store , skyldes utelukkende at TIL etter noen forberedende forpostfektinger i første omgang, fikk opp et spill det er lenge siden vi har sett maken til. Det er også lenge siden at samtlige spillere på laget har spilt så nært opp mot sitt beste på en gang. Enkelte var nok ett hakk over det man kunne forvente. Men vi tror nok at få av de 500 tilskuerne beklaget at TIL ødela spenningen.

Litt bittert måtte det nok være for Skarp-entusiastene at nettopp Knut E.Olsen, som i fjor var fast i Skarp-rekka, denne gang åpnet målkalaset for TIL. Men Arnt Hugo Lund var ikke sen om å avlaste sin nye klubbkamerat en stor del av ansvaret med sine to raske scoringer. Og da Sigurd Dale la på til 4-0 før sidebytte, var det bare å belage seg på storseier for de rød-stripete.

Selv om det var Skarps tur til å nyte godt av vinden etter pause, fortsatte TIL-guttene i samme stil. Men med Torfinn Ingebrigtsens 5-0 var det jamt slutt. Og dette benyttet Skarp seg av med sine to scoringer.  Vanskelig er det å utpeke TILs beste fra deres gode time, men Arnt Hugo Lund med presisjonsfoten kiler seg foran på bedre målforskjell.   

Forbundsdommer Torstein Kjærvik, Fløya, har en velsignet rolig fremferd, uten at det går ut over hans myndighet. Han dømte meget godt.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 09.11.2003

Del dette: