3.div.TITO 1973: Tromsø IL - Lyngen IL

Bortimot 1000 tilskuere samlet seg etter hvert på Alfheim Stadion for å se TIL befeste stillingen i TITO-teten mot Lyngen IL. TIL knep seg en 1-0 seier, men for øvrig skjedde lite som kunne inspirere publikum til å bevege seg til fotballarenaen igjen, det være seg TIL eller Lyngen-tilhengere. Riktignok fikk begge lag opp endel scorings-sjanser, men en så totalt mangel på brodd i avslutningene som man fikk demonstrert denne gangen, er det heldigvis lenge mellom hver gang man opplever.

Hadde Lyngen-guttene hatt den minste fnugg av flaks og dyktighet i skuddøyeblikket, kunne de nok ha fravristet TIL begge poengene denne gangen. Men det ble Arne Andreassens nydelige heading via stolpen og i nettmaskene, som bestemte hvor poengene ville havne. Spillemessig lå TIL klart over nesten hele kampen gjennom.

Ett stort lyspunkt var Hans-Tore Bjerkaas, de nødvendig tiendedelene på forskudd nær sagt i en hver situasjon, og dermed den som domierte midtbanen fullstendig. I den formen er han vel den som mest av alle burde ha fått prøve seg i landsdelslags-sammenheng, blandt de som befant seg på Alfheims glisne gress. Ellers virket TIL betenkelig på flere punkter. I løperekka var Knut E.Olsen den som alt i alt jobbet jevnest, mens midtstopperen Arne Johnsen kom best fra det i back-rekka, dog uten at Svein Arne Olsen får negativ omtale.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys og Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 10.11.2003

Del dette: