3.div.TITO 1973: Skjervøy IL - Tromsø IL

Først da det gjensto 20 minutter av kampen mellom Skjervøy og Tromsø IL, kunne TIL-ledelsen puste noenlunde lettet ut. Da fastsatte Arne Andreassen sluttresultatet til 2-0 på et helt korrekt idømt straffespark. Dermed gikk brodden ut av hjemmelaget, som inntil da var i ferd med å tilkjempe seg initiativet. Med dette skulle det være klart at det ble en dramatisk kamp på Skjervøy, selv om det syntes å gå oppskriftsmessig for TIL det første kvarteret. Da vartet de opp med et variert og presist småspill som bidro til at hjemmespillerne i korte perioder knapt ante hvor på banen de befant seg.

Langsomt fikk Skjervøy samlet seg, og pluttselig hadde TIL nok å gjøre i eget forsvar. Likevel - man satt med følelsen at TIL ville lykkes i sine langt mer planlagte angrep. Men det måtte corner til før 1-0 ledelsen var klar. Headingen til Hans-Tore Bjerkaas hadde keeperen imgen sjanser til å redde.

I andre omgang var det imidlertid Skjervøy som tvang seg på offensiven. De rev opp TILs småspillforsøk, og var på som ildsinte terrier. TIL fikk aldri tid på seg til å bygge opp sine angrep. Anført av Are Klevstad og Hans Kr. Mikalsen på midtbanen tillot man seg å spille ut TIL, men laget har en inneffektiv løperekke.

Nå er noe av det verste over , sa TILs oppmann Dagfinn Holst noe lettet etter kampen. Og for laget var dette på nytt en bekreftelse på at det går den rette vegen. Det skal bli vanskelig å stoppe TIL-guttene. De har et jevnt lag, og deres maskinmessige spill er ikke lett å stanse.

Dommer Frantz Jensen, Furuflaten, var meget god.

Oppdatert: 10.11.2003