2.div.avd.C 1972: Stålkameratene - Tromsø IL

For første gang etter at TIL kom til andre divisjonen, fikk laget opplevet at publikum lo dem ut på banen. Når dette skjedde i tillegg at laget fikk et fortjent 2-0 nederlag i sesongdebuten mot Stålkameratene, skjønner man straks at stemningen var temmelig laber i TIL-garderoben etter kampen. Det var en slukøret gjeng som forlot Mo i Rana etter å ha blitt totalt utspilt av hjemmelaget.

Stålkameratene dominerte stort den første halvtimern. Laget var først på ballen, vekslet hurtig, slo langt mer presise pasninger enn sine motstandere - og ikke minst de forsøkte med skudd, men heldigvis var Dag Rafaelsen opplagt i mål. Og de gangene han ikke rakk fram strøk ballen over tverrligger og utenfor stolpene.

Det tok likevel lang tid før Stål tok ledelsen, den kom etter corner i det 21. minutt, da Svein Dale fikk beinet en retur i nettaket. Det var bare de ti siste minuttene at TIL fikk vist litt av det laget kan. Bare etter fem minutter av andre omgang økte Stålkameratene ledelsen til 2-0, og dermed var kampen definitivt avgjort.

Oppdatert: 01.11.2003