2.div.avd.C 1972: Saltdalskam - Tromsø IL

Det var ikke særlig mye tvil om at det var bunnoppgjøret i 2. divisjon som ble utkjempet, da Saltdalskameratene og Tromsø IL møttes til dyst på Rognan Stadion. Det var heller ikke mye tvil om at gjestene vant dette ytters svake oppgjøret fortjent 1-0.

For svakt var det. Det som ble prestert vitnet ikke mye om 2. divisjon. Etter forhåndstipsene var Kameratene svake favoritter. Men de skuffet stort, mens TIL viste seg å være bedre enn sitt rykte, uten at det vil si så mye. TIL hadde taket på kampen så og si fra begynnelsen til slutt. De kjempet bedre enn hjemmelaget, dessuten hadde de en løperekke og et forsvar som var noen hakk bedre enn Kameratene.

Første omgang skjedde det lite, etter pausen ble TILs overtak enda mere tydelig, og da de etter 24 minutter fikk 1-0, var det noe en hadde ventet på lenge. Målet ble satt inn av Jens Petter Jensen. Selv om spillet til Tromsø IL ikke var særlig imponerende, var det fremgang å spore. Best var Sigurd Dale som ble skadet og gikk ut, og Torfinn Ingebrigtsen.

Oppdatert: 01.11.2003