Cup NM 1.kvalikkrunde 1971: Furuflaten IL - Tromsø IL

Resultatet 2-1 til Furuflaten gir nok ikke det helt korrekte bilde av kampen. TIL var så mye mye bedre enn hjemmelaget, som bortsett fra de første minuttene, ble presset på defensiven gjennom hele første omgang. Og det er nettopp denne omgangen som gir TIL troen på at laget skal klare seg gjennom årets serie. Da viste de nemlig pent og oppfintsomt spill, lot ballen gjøre arbeidet og fant posisjonene.

2-0 ledelsen ved pause var så absolutt fortjent. Men ennå finnes det selvsagt mangler på laget. Man spiller seg pent og oppfinsomt til 16-meteren, og også opp mot 5-meteren, men avslutningstrekkene mangler. Man klarer ikke å bestemme seg om hvem som skal avslutte. Her var det Torfinn Ingebrigtsen og Sigurd Dale som sørget for scoringene, begge via hodet.

Tromsø IL har også grunn til å være bekymret for sin andre omgang. Den var ikke lovende. Selv om Furuflaten la om sin spillestil i denne runden, da de gikk inn for å bryte tidligere, samt å spille lange baller framover, lot TIL seg så altfor lett vippe av pinnen, og laget fikk ikke system over sitt spill. Og da Furuflaten reduserte til 1-2,  ved Bjørnar Bekkestrand, var TIL på gyngende grunn ved enkelte anledninger.

Laget virker jevnt og solid, men kondisjonen virker noe dårlig hos enkelte spillere, vi tenker da på Jens Petter Jensen som spiller en meget god første omgang, men som faller av i andre omgang. Arne Andreassen viste mye pent på midtbanen, men ennå har han for liten aksjonsradius. I løperekka virker samtlige i god form, men skuddformen mangler.

Dommer Magne Fredriksen, Storsteinnes, gjorde et godt inntrykk.

Oppdatert: 24.10.2003