2.div.distr.9og10 1971: Tromsø IL - Svolvær IL

To vaklende forsvar med to usikre keepere i spissen, sørget for 1100 tilskuere fikk se en av de merkeligste kamper som har vært spilt i andre divisjonen i år. Og resultatet 6-2 til Tromsø IL over Svolvær IL forteller da også tydelig at det skjedde stadig noe på Alfheim Stadion.

Det var Svolvær som kom best i gang etter ei heldig scoring, men bare tre minutter senere var det 1-1. Jack Andersen fikk en nydelig ball fra Arnt Hugo Lund, og kaldblodig rundet han sin oppasser og sørget for utligning. Da var det godt 7 minutter av kampen. Så hadde Kjell Falung en kanon fra minst 30 meter som traff tverrligger, det er et under at ikke målstengene ramlet ned.

Disse to scoringene dannet da også opptakten til en meget sterk TIL-periode, men likevel var det Svolvær som gikk opp i ledelse. Et utspill fra mål forårsaket da også misforståelse mellom Dag Rafaelsen og Dagfinn Holst. Men TIL mistet ikke motet og beholdt fortsatt overtaket på midtbanen.Det måtte et langskudd til fra Kjell Falung, som keeper halvklarerte og Sigurd Dale fikk stusset ballen over mållinja. Og fem minutter før omgangen var ute sørget Hans-Tore Bjerkaas for TIL-ledelse etter at keeper på ny hadde halvklarert.

Andre omgang var bare tre minutter gammel da TIL økte sin ledelse på straffespark. Det var Arne Andreassen som ga TIL ledelsen 4-2 og da var det i grunnen avgjort. Etter et lite Svolvær-initiativ samlet TIL seg mot slutten av kampen, og de to siste scoringen kom i de siste fem minutter av kampen. Først var det Torfinn Ingebrigtsen som hang i lufta og styrte inn et overlegg. Og helt til slutt var det Sigurd Dale som ble spilt fri, og laget show med keeper før han slo ballen i nettet.

Det var en fortjent seier, selv om den var alt for stor, at Svolvær hadde taket på andre omgang må man takke sin utmerkede midtbanespiller Sturla Solhaug for. Han var nok banens beste. I forsvaret var det bare Wiggo Berg Johansen som klarte å hamle opp med TILs løperekke. TILs beste var Arnt Hugo Lund.

Oppdatert: 28.10.2003