2.div.distr.9og10 1971: Tromsø IL - Mjølner

At Mjølner tok en fortjent 4-0 seier over Tromsø Idrettslag, markerer et foreløpig antiklimaks på TILs 2.divisjonseventyr, er ikke så sørgelig sett fra et Tromsø-patriotisk synspunkt, som det faktum at heller ikke Mjølner måtte vise de store taktene for å vinne. Bortimot 4000 mennesker fikk se toppoppgjøret på Alfheim Stadion, men selv om det skulle adskillig fotball av toppklasse til for å tilfredstille de forventninger som et høyt oppdrevet forhåndsomtale hadde skapt, må man nok regne med at de fleste gikk skuffet bort.

Mjølner hadde bortimot full uttelling på sin sjanse, mens TIL altså ikke lyktes i sine avslutninger en eneste gang. Og selv om cornerstatistikken aldri gir noen poeng, så hadde TIL åtte mot Mjølners fire. TIL hadde nemlig et forholdsvis krampaktivt tak på midtbanen. Og rett skal være rett, i første omgang spilte TIL tidvis bra fotball, og om en av de farlige sjansene hadde gitt uttelling kunne ingen si at det hadde vært urettferdig. Det ble likevell 2-0 til Mjølner i denne omgangen.

Heller ikke i andre omgang hadde Mjølner noe klart overtak, men TIL fikk heller ikke spillet til å gli, og stillingen holdt seg til det var ti minutter igjen, og la enkelt på med to nye scoringer, så sluttresultatet ble 4-0 for Mjølner. Av TIL-guttene var det ikke mange man kunne fremheve positivt. Edmund Kristoffersen var imidlertid en stor og hederlig unntakelse. Ellers kom sidebackene Svein Arne Olsen og Arne Sæther bra fra det. På midtbanen var Hans-Tore Bjerkaas et hakk foran sin makker.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 26.10.2003

Del dette: