2.div.distr.9og10 1971: Svolvær IL - Tromsø IL

Et frispark fra 16-meteren, da det gjennsto 15 minutter igjen av kampen, ga TIL begge poengene og tredjeplass på tabellen, da laget møtte Svolvær IL. Det var Jens Petter Jensen som ble felt, og Dagfinn Holst, lagets back, dundret frisparket i nettet via stolpen.

Det var en meget jevn kamp, men noen storkamp ble det ikke. Første omgang var spillemessig best. Da gikk begge lag inn for å holde ballen langs bakken, og det hele gled fint. Svolvær åpnet sterkest, og i de første minuttene hadde laget flere farlige sjanser. Men TILs keeper var sikkerheten selv i mål og avverget mesterlig flere ganger. Etter hvert jevnet det hele seg ut, og TIL var så absolutt med på notene. Mot slutten av omgangen kom laget sterkt og presset Svolvær over på defensiven. Både Torfinn Ingebrigtsen og Jens Petter Jensen hadde hver sin gedigne sjanse, men ballen ville ikke i mål.

I andre omgang falt begge lag av. Svolvær forsøkte med lange polere fram til løperne, men bak i forsvaret hadde TIL en opplagt Edmund Kristoffersen, som stoppet et hvert farlig tilløp. Etter TILs scoring gikk laget selvfølgelig inn for å sikre seieren og det holdt. Kampen viste så absolutt at TIL er å regne med i årets serie, spesielt i første omgang ble det vist brukbart spill, og på midtbanen slet Arne Andreassen og Jens Petter Jensen meget godt. Dagfinn Holst var bra så lenge kondisen holdt.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys og Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 24.10.2003

Del dette: