2.div.distr.9og10 1971: Stålkameratene - Tromsø IL

2-2 og poengdeling ble resultatet i serieoppgjøret mellom Stålkameratene og Tromsø IL på Sagbakken Stadion. Et resultat Tromsø-laget burde være mest fornøyd med. Etter et kraftig Stål-dominans mot kampens slutt burde nok hjemmelaget avgjort kampen til sin fordel, men tromsølaget hadde den nødvendige flaks, og Roy Johansen greide på hengende hår å holde buret nødvendig rent til et av poengene.

De første tjue minutter av kampen var ikke videre oppløftende for det tallrike publikum som hadde møtt frem i sommerværet. Ballen kretset fram og tilbake over midtbanen, og spillerne virket svært så giddaløse. Litt mer sus ble det da TIL tok ledelsen i kampens 22. minutt ved Jens Petter Jensen, som etter et møljespill i Stål-forsvaret fisket ballen inn. Nå kviknet det til og lagene begynte virkelig å kjempe. Ved halvspilt omgang kom utligningen, etter et frispark fra 25 meter.

Annen omgang ble virkelig bra, første tatt i betrakning. Situasjonsrik og spillemessig sett god. Etter en TIL-dominant periode kom scoringen, også denne gang ved Jens Petter Jensen, som etter et fremspill headet ballen i mål. Nå kom virkelig hjemmelaget sterkt, de presset kampen ut, og utligningen kom da det gjennsto få minutter. På TILs lag var Arne Andereassen den mest toneangivende i løperekka før pause, mens Torfinn Ingebrigtsen kom som et friskt pust i andre omgang.

Oppdatert: 27.10.2003