2.div.distr.9og10 1971: Mosjøen IL - Tromsø IL

Det var svært tidlig i kampen at Mosjøen slapp til med et skudd som i grunnen ikke var vanskelig for Dag Rafaelsen, som var på veg ut for å ta det, men via foten til Dagfinn Holst ble ballen lobbet over han og i mål. Som om ikke ulykken var stor nok for TIL, slapp Even Elgsæter fri på ca. 18 meters hold midt i omgangen, sendte avgåre et skudd som traff foten til Per Arne Hansen, forandret totalt retning og gikk i mål, selvmål nummer to og 2-0 til Mosjøen.

Til da hadde banespillet hvert så noen lunde jevnt fordelt. Et minutt før slutt fikk Mosjøen nok et mål som luktet mistenkelig av offside, det hører med til historien at linjemannen ble omfavnet av publikum etter avgjørelsen, og det gjorde at det var 3-0 til pause.

Til tross for at TILs trener Peter Drecker prøvde å gi laget sitt en ny giv i pausen, var det Mosjøen som var det dominerende laget. Og etter ti minutter var det klart for en ny Mosjøen-scoring og 4-0. Det hele dabbet mer av, og spillet gikk bare fram og tilbake inntil Torfinn Ingebrigtsen sendt en slags pasning innover mot mål som både forsvar og keeper misforsto, og ballen trillet i mål.

Oppdatert: 30.10.2003