Kvalikkfor2.div. 1970: Andenes IL - Tromsø IL

Andenes IL klarte nesten det som de aller fleste betegnet som umulig på forhånd - å slå TIL med tre mål eller mer i returkampen på Andenes. Og etter første omgang var muligheten krympet inn til det minimale. Da hadde nemlig TIL fullstendig kontroll over kampen, og gikk til pause med 0-0, og med vissheten om at de ville ha vinden i ryggen i andre omgang. Men det var altså Andenes som tok frem den kampglød og innsats de er i besittelse av når det virkelig gjelder. Det ble bare 2-0 seier, og atter en gang kun ett mål fra omkamp og ny opprykkssjanse.

I første omgang var TIL først på ballen, forsvaret brøt kontant og godt, og på midtbanen hadde Edmund Kristoffersen og Arne Andreassen full kontroll. Disse to ble støttet godt opp av vingløperne Arnt Hugo Lund og John Nilsen som glimtvis tok fram hele sitt repertoar med finter og forseringer. Når så Edmund Kristoffersen fullstendig nøytraliserte Andens sterkeste spiller Jens Petter Jensen, ble det fullstendig tomrom i Andenes oppbyggende angrep. Steinar Pedersen og Torfinn Ingebrigtsen laget gang på gang problemer for midtstopperne.

Derimot hadde TIL virkelig grunn til å være bekymringet i andre omgang, allerede fra avspark ble TIL tvunget på deffensiven, og Andenes satte i gang den renest kanonaden mot TIL-buret. Allerede etter 30 minutter hadde Andenes tatt ledelsen 2-0. Det siste kvarteret var det nerve i kampen, begge lag hadde hver sin kjempesjanse, Andenes annulert scoring og TIL med stangskudd av Steinar Pedersen.  

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys og Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 22.10.2003

Del dette: