Cup NM 2.kvalikkrunde 1970: Tromsø IL - Lyngen IL

Etter cupkampen mellom Tromsø IL og Lyngen IL er det ingen tvil, TIL er i ferd med å bygge opp et lag som virkelig kan bli godt, og med slikt spill som laget leverte mot Lyngen har de alle muligheter til innen kort tid å bli byens første 2. divisjonslag. Vi har aldri sett Lyngen bli så rundtspilt. Det var en meget god kamp de vel 1000 tilskuerne fikk se, og nå ser det ut til at TIL igjen kan få publikumsinteressen på topp i Nord-Norges største by.

Allerede fra avspark tok TIL hånd om midtbanen. Laget gikk hele tida inn for å spille fotball, og tråklet seg gang på gang gjennom Lyngens forsvar. I perioder var det fryd å se ballen gjøre arbeidet, mens TIL-guttene løp i posisjoner. Det er derfor uforståelig at resultatet bare ble uavgjort. Bare så synd at laget manger en virkelig goalgetter, hadde de hatt det ville det blitt en brakseier. Nå måtte laget nøye seg med det ene målet, laget av Torfinn Ingebrigtsen etter et frispark i det 20. minutt. Mens Lyngen fikk utligningsmål i kampens siste minutt. 

 Forsvaret var meget bra og atter en gang må Dagfinn Holst få bestemannsprisen der. Akkurat nå er han nok i toppform. På midtbanen jobbet Svein Hugo Hansen og Kjell Falung godt, løperekka var svært jevn. Begge lag brukte 13 spillere, og det var bare hyggelig å se at TILs to reserver var fullgode erstattere for de som gikk ut.  

Dommer Wiggo Fjellberg var ikke heldig med kampen, begge lag ble snytt for straffespark, og en rekke andre avgjørelser var vi ikke enige i.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 16.10.2003

Del dette: