3.div.TITO 1970: Tromsø IL - Bardu IL

Så beviste TIL på ny at laget er TITO-seriens desiderte ener, da Bardu IL var på besøk på Valhall Stadion. Og bare de ti første minuttene av andre omgang kjempet gjestene jevnt med hjemmelaget. Ellers var initiativet fullstendig TILs.  At sluttresultatet bare ble 3-0 må delvis skreves på kontoen manglende konsentrasjon i avslutningsøyeblikket, og delvis krediteres Bardu-forsvaret.

Bardu var et velspillende lag og jevnt besatt, når de tapte var det bare for at TIL på de fleste plassene var bedre. Særlig i første omgang spilte hjemmelaget seg til mange målsjanser, men det gikk 42 minutter før det lyktes å få ballen i mål. Torfinn Ingebrigtsen fikk en ypperlig stussball fra Steinar Pedersen og var igjennom, og uten å gjøre noe vesen av det, plasserte han ballen der ingen kunne forhindre 1-0.

Fra starten på andre omgang forsøkte Bardu-spillerne å tilrive seg initiativet, noe som i grunnen ikke førte til farlige opptrinn foran noen av målene. Det ble det først da TIL igjen overtok og gjennopprettet panikken i det gjestene forsvar. Og i denne omgangen var løperne mere målsugne. Etter 25 minutter la Arnt Hugo Lund på til 2-0 med en riktig suser av et skudd. Og to minutter senere var Steinar Pedersen frampå med en stolpestryker og 3-0, og dermed ble det selv om TIL var nærmere både 4 - 5 og 6-0 enn Bardu var 3-1.

Hos gjestene framhevet  Bjørn Hval og keeper Tor Grenersen seg. Av TIL-guttene kom Svein Hugo Hansen alt i alt best fra det i forsvaret. Edmund Kristoffersen på midtbanen og Torfinn Ingebrigtsen i angrepet gjorde sine saker meget godt, selv om John Nilsen ikke lå langt etter før han ble byttet ut med Arnt Hugo Lund.

Torstein Kjærvik, Fløya, dømte myndig og godt, selv om vi var uenige i enkelte offiside og corner-avgjørelser.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys og Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 18.10.2003