3.div.TITO 1970: Bardufoss OIF - Tromsø IL

Så fikk TIL merke den gamle sannhet at inte tre vokser inn i himmelen. Men i kampen mot BOIF på Bardufoss var en hel del av pasningene på veg dit. 1-0 sørget (selvfølgelig) Kristian Olsen for, og dermed tok BOIF de første TITO-poengene fra TIL. Imidlertid tilater vi oss å slå fast at det var en noe heldig seier.

TIL-guttene hadde langt de fleste angrepene, men BOIF hadde såvidt mange farlige tilløp at uavgjort ville vært det mest rigtige bilde av det som skjedde kampen gjennom. Men hvorfor vant BOIF ?  Fordi laget lyktes fullt ut i sin taktikk - etter å ha hatt sju mann i forsvar, holdt på 0-0 og håpe på uttelling på vel oppbygde kontrastøt.  Hvorfor tapte TIL ?  Fordi spillet på midtbanen og frem var altfor tilfeldig. Selv om laget presset i store perioder, var det ikke et gjennomtenkt angrep å se, dermed holdt det ikke mot et forsvar som BOIFs.

TILs beste denne gangen var sidebackene Per Jørund Hansen og Dagfinn Holst, men deres tendenser til offensivt backspill må nok bremses på. Backenes primære oppgave er nok det defensive. Kampen som helhet ble spennende, ikke minst på grunn av en sleip bane og en utrolig uberegnelig ball ga en mengde gratis sjanser - dog få direkte farlige.   

Torstein Kjærvik , Fløya, kom godt fra en vanskelig kamp. Vanskelig ikke minst på grunn av utillatelig mye kjeftbruk, særlig fra TILs side.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 18.10.2003

Del dette: