Cup NM 1.kvalikkrunde 1969: Tromsø IL - Bodø/Glimt

Da Bodø/Glimt hadde gjordt seg ferdig med vel ti minutters famlende åpningsnervøsitet, gikk de systematisk i gang med å vise at det eksisterer klasseforskjellen mellom tredje og fjerde divisjon. Og selv om gjestene på Valhall ikke kom skikkelig igang før i andre omgang. lyktes de til fulle i så henseende. Riktignok hadde hjemmelaget den dagen da ingenting ville lykkes, men det spørs om ikke nettopp årsaken ligger i at laget ble totalt nøytralisert av en sterkere motstander.

Ar Glimt spilte sin beste kamp for året hersker det ingen tvil om. Angrepet spilte oppfinnsomt og med stor vekt på vingspillet. Spesielt gode var Jacob Klette og Arne Hansen.

Første omgang avdekket en klar tendens, dette oppgjøret kan ikke TIL vinne, det ble rett nok bare et mål i denne omgangen, ved Terje Mørkved, men sjansene var mange, og Bodø-laget gikk seierrike ut av de fleste duellene. I andre omgang sørget Jacob Klette og fjerne all spenningen med et mål i første minutt.

TILs svake innsats finnes først og fremst sin årsak i lagets dårlige løperspill, heller ikke midtbanen fulgte tilstrekkelig opp til at forsvaret kunne få pusterom. To mann kom opp mot sitt beste: Kjell Falung på midtbanen og Roy Johansen i mål.  

Forbundsdommer Wiggo Fjellberg kunne med hell, holdt sterkere øye med sine linjemenn.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 07.10.2003

Del dette: