4.div.TITO 1969: Tromsø IL - Bardufoss OIF

Som ofte i fotball fikk TIL erfare at det er farlig å presse, da de hadde BOIF på besøk. Etter en jevn første omgang som endte 1-1, overtok hjemmelaget initiativet i kampen fullstendig, men det ble altså gjestene som sørger for scoring og berget begge poengene.

TIL-guttene lot seg ikke affisere av en sterk motvind i første omgang, og kjempet jevnt med BOIF - ja de leverte vel i denne omgangen det beste spill hittil iår i TITO-serien. Det ble da også lønnet med en scoring etter vel halvtimen ut i kampen, da en velplassert cornerball fra Kjell Falung gikk på hodet til Svein Hugo Hansen og utagbart i mål. Men da hadde TIL allerede spolert et par opplagte sjanser.

Et nytt argument for måldommere i fotball fikk vi da Edmund Kristoffersen suste i vei et skudd fra kloss hold som traff tverrliggeren og smalt i bakken - innafor målstreken ?  Verken dommere eller linjemenn kunne avgjøre det fra sin posisjoner, men en måldommer kunne ha klargjort dette med letthet. Også BOIF fikk score på corner, og dermed var 1-1 et faktum.

I andre omgang fikk TIL nyte godt av en medvind som var noe sterkere enn hva BOIF hadde i første. Da det gjennsto ti minutter av kampen kunne Kjell Degerstrøm sørge for seier. Hos TIL må vi nok engang fremheve Edmund Kristoffersen. Ellers var det bare Svein Hugo Hansen og Arne Andreassen som fikk noe til i denne kampen.

Forbundsdommer Wiggo Fjellberg, Fløya, var vi ofte uenige med.

Oppdatert: 09.10.2003