4.div.TITO 1969: Skarp - Tromsø IL

At poengene var viktigere enn alt annet på Valhall Stadion, der tetkandidatene TIL og Skarp møttes, ga seg utslag i lange cup-spark og sure motstøt. Og det ble Skarp som avgjorde den rotete vandringen i det grønne, til sin fordel. 2-1 ble fasiten, og tross i at TIL viste bedre teknisk ferdighet, og i helhet spilte et hakk bedre enn Skarp, må seieren absolutt sies å være fortjent.

Knappe ti minutter etter at Arne Sneve hadde satt i gang kampen - en halv time forsinket på grunn av sykdomsforfall - noterte Skarp seg for sin første scoring. Asle Johnsen fikk forfølge et langt framlegg alene, og dermed ble også Roy Johansen temmelig ensom, i sitt forsøk på å dekke målet. TIL beholdt imidlertid initiativet ennå en stund, fem minutter var alt som trengtes før man balanserte på kanten av et teoretisk seriemesterskap igjen. Kjell Falung fikk brenne av et av langskuddene vi husker fra 1967-sesongen. Skarp-keeperen hadde øyensynlig glemt dem, for selv om ballen strøk under tverrliggeren innefor hans rekkevidde, løftet han ikke en finger for å stanse den.

Etter dette utviklet det seg mer og mer som uinteressant polefotball. Skarp noterte seg imidlertid for 2-1 ved Asle Johnsen før pause, og i andre omgang var det bare varmen som scoret poeng. Banens beste denne gang var Skarps Torbjørn Nordvang, som sammen med målscorer Asle Johnsen leverte en god kamp. Hos TIL utmerket Arne Sæther seg med stor innsatsvilje i første omgang, men alt i alt kom nok Kjell Falung best fra kampen.