NNM 2.runde 1968: Fløya - Tromsø IL

De som hadde ventet seg at det unge Fløya-laget skulle gjenta overraskelsen fra første cuprunde mot Skarp, da de møtte Tromsø IL i andre runde i NN-cupen på Alfheim, ble nok skuffet. Men Fløya fikk nok en gang vist at det bor mye fotball i laget.

Det var imidlertid TIL som kom best igang, og bare etter få minutters spill lå første ballen bak Gunnar Fjellberg i Fløya-buret. Det var Arne Lange som headet velplassert inn en corner fra venstre. Men målet virket mer som en inspirasjon for Fløya enn for TIL, og i den følgende perioden av kampen ble femtedivisjonslagets beste. Likevel var TIL farligere i angrep, og ufortjent ble det ikke da Svein Hugo Hansen la på til 2-0 midtveis i omgangen, med et hardt og overraskende skudd fra 16-meteren, som keeperen mistet i mål. Men Fløya kjempet fremdeles innbitt, og et kvarter før pause var målsjansen der da en TIL-forsvarer la en feilpasning ut, Dan Børge Akerø snappet opp ballen og gikk innover mot mål, men ble felt ureglementert, og straffe var udiskutabelt.  Hans-Thore Bjerkås var heller ikke å komme på tale med for TIL-keeper, da han kaldt og rolig eksekverte ballen i mål.

Med omgangsresultatet 2-1 var altså oppgjøret på ingen måte avgjordt. Men etter pause la TIL på til 3-1 , også nå etter noen få minutter, også nå etter en corner fra venstre, også nå med et velplassert heading, Denne gang av John Nilsen. Men Fløya ga ikke opp, de reduserte til 2-3 ved Thorbjørn Andreassen. Svein Hugo Hansen var øyeblikkelig med på notene og lagde 4-2 for TIL, og 5-2 som fastsatte sluttresultatet. Begge mål som resultat av tekniske finesser. Fløya var ikke uten muligheter til redusering, som da Dan Børge Akerø sendte i vei et skudd mot åpent mål, som Bjørn Steinar Johansen reddet på streken.

Hos TIL virket forsvaret langt fra patent. Hugo Anthonsen og Per Arne Hansen var nok de beste. I løperekka var igjen Svein Hugo Hansen best, selv om han falt ut en lang periode. John Nilsen viste mye fikst  og skapte flere sjanser, men det ble ofte vel mye på tvers.

Dommer Arne Jensen, Skarp, dømte godt og stille.

Oppdatert: 02.10.2003b