4.div.TITO 1968: Tromsø IL - Lyngen IL

Må det være oss tillatt å slå fast ennå en gang at Lyngen IL har bestemt seg å ta seriemesterskapet i år. Likeledes kan vi bare antyde at når de har bestemt seg for en ting , ja da er det skjelden de mislykkes. - Med seier 2-1, meget fortjent, endog i minste laget, over TIL på Alfheim Stadion - tok de et langt steg mot dette målet. I alle fall sørget de for at TIL er ute av mesterskapsbilde for i år, og at kampen står mellom Lyngen og Skarp.

Det som først og fremst forårsaket seieren var tempoet, de var hurtigere på ballen og hadde i motsetning til TIL også viljen å kjempe om hver ball, og kastet seg med liv og glød inn i hver takling. Og etter 7 minutter lå første ballen bak TIL-keeperen, - men likevel skulle en oppleve spenning, TIL utlignet nemlig i det 17. minutt på et nydelig frispark av Svein Hugo Hansen, og mot slutten av omgangen kjørte de hardt på for å ta ledelsen.

Da Lyngen i andre omgang kjørte opp i samme tempoet som i første, falt TIL nøyaktig i den samme fella. Og dermed sikret Jens Petter Jensen, seieren og to meget viktige poeng. Et langskudd føk i stolpen og inn. TIL virket i lange perioder giddesløse og slappe.

Dommer, Arne Jensen var vel pirkete i første omgang. I andre omgang dømte han perfekt.

Oppdatert: 04.10.2003