4.div.TITO 1968: Tromsø IL - Furuflaten IL

Man kan vel si at Furuflatens 2-0 seier over TIL på Valhall Stadion markerte ei milepel for begge lag. Det var nemlig Furuflatens første seier over TILs 1. lag, og til all overmål, det var første gang på fem år Furuflaten overhode scorte mot TILs A-lag. Men denne gangen var det ikke tvil om seieren. Bortsett fra en sterk TIL-periode i de første minuttene, og det siste kvarteret av kampen, dominerte Furuflaten hele tida, og vi tror ingen hadde hatt noe å innvende på om seieren var blitt større.

Det som slo en først under kampen, var hvor lett TIL ble brakt ut av sin spillestil. Laget prøvde med småspill på tvers av banen, for så å sende ballen til Svein Hugo Hansen eller Jan Willy Klungseth, som skulle lage mål. Furuflaten var oppmerksom på dette, og passet vel på disse to. Furuflatens forsvar stoppet det meste, og når keeper Frantz Jensen var i ypperlig slag i tillegg, var det aldri noen fare på ferde. Målene ble scoret av Gunnar Dunvold i første omgang, og av Jan Lanes i andre omgang.

På TIL var Svein Hugo Hansen strategen i løperekka, men klarte ikke å spille seg til de opplagte målsjanser. På midtbanen var Per Arne Hansen best, mens Victor Andresen viste mange fine ting i målet, men ennå er han litt slepphendt.

Oppdatert: 05.10.2003