4.div.TITO 1968: Furuflaten IL - Tromsø IL

La oss først minne om dommerens oppgave i enhver fotballkamp. En lar ikke spillerne dirigere en kamp og blåser av når spillerne roper høyt nok. En videre, når en spiller får advarsel, etter en rekke tilsnakkelser, så skal en ikke tildele flere tilsnakkelser til vedkommende, men vise han direkte ut. Dermed er bakgrunnen til at tre spillere måtte ut grunnet skade.

Tromsø IL kunne gå av banen med 1-0 seier, og den var det ingen ting å si på. Laget hadde en sterk andre omgang, som gjorde seg fortjent til seieren. Så selv om Furuflaten hadde de fleste og farligste sjansene, med blant annet et kanonskudd i tverrliggeren, og en rekke hyperfarlige sjanser, så var TILs overtak i andre omgang så markert, at seieren var fortjent.

I andre omgang hardnet spillet til, og det syntes som om spillerne var mer interessert i hverandre enn i ballen. Og med en slik innstilling blir det som kjent ikke kvalitet over en kamp. Og hadde ikke Jon Risas frispark i det attende minutt, fra omlag 18 meters hold, gått forbi en uplassert keeper, så ville kampen endt uavgjort. På TIL-laget var det bare Geir Eilertsen og Dagfinn Holsts innsats som kan få brukbar kritikk. På midtbanen sviktet det i lange perioder.