4.div.TITO 1967: Tromsø IL - Furuflaten IL

At Tromsø IL skulle vinne 4. divisjonskampen mot Furuflaten på Valhall, må betegnes som en halv overraskelse. Noen hel overraskelse kunne det ikke bli ut fra det faktum at TIL-mentaliteten er å være dømt til nederlag, før en synes å ha lyst til å vinne.Og denne lysten resulterte i at TIL-guttene før fem minutter var gått ledet 2-0.

En frisk, og for denne gang rask Svein Hugo Hansen førte før første minutt var gått helt ned til dødlinjen på høyre ving, og la inn tett foran mål, der Arnfinn Sivertsen sto klar til å tuppe ballen i mål. Mål nummer to må Eigil Bygdnes ta på sin kappe, etter at Svein Hugo Hansen og Jon Risa gjorde godt forarbeid. Det skjedde ikke så mye resten av omgangen.

Andre omgang så ut til å kunne bli en tro kopi av første, før fem minutter var gått kom 3-0 da Edmund Kristoffersen smelte i vei et langskudd fra ca. 20 meters hold, et skudd som til og med Eusebio trygt kunne være betjent av. Men selv om ballen skrudde like under tverrliggeren med stor kraft, må vel keeper Franz Hausner ta sin del av skylden for. Heller ikke denne omgang klarte hjemmelaget å tilrive seg noe markert overtak, og fra tid til annen var det svært så hektisk i TIL-forsvaret.

Etter en halvtime viste Arnfinn Sivertsen nok en gang, at han lever opp til sitt ry som hyperfarlig innkaster. Helt inn foran mål kastet han, og keeper samt en av forvarerne ville begge avverge den farlige sjansen. Men to lagkamerater på samme ball er ofte for meget , det fikk de nok en gang erfare. Dermed ble det altså 4-0 i protokollene, og Furuflatens håp om for første gang å skulle score på TIL ble bragt til skamme. Det har ikke lyktes dem i sin tiårige historie å sette noen ball bak en TIL-keeper. På hjemmelaget må nok Svein Hugo Hansen få prisen i løprekka, mens hele forsvaret får ros. For øvrig spilte Edmund Kristoffersen seg meget godt opp etter pause.

Dommer Viggo Fjellberg, Fløya, dømte til forbundsdommergraden, og bortsett at han virket noe uinteressert, gikk det stort sett bra.

Oppdatert: 26.09.2003