NNM 1.runde 1966: Rafsbotn (Alta) - Tromsø IL

Det så lenge ut som om TIL skulle bli avspist med omkamp - eller i beste fall ekstraomganger mot Rafsbotn, men et heldig straffespark fem minutter før slutt ga 1-0 og bilett videre i den nord-norsk cupen. Kampen gikk i høyt tempo og sjansene var mange for begge lag. De mange tilskuerne (flere enn noen gang i Rafsbotn) fikk derfor, tiltross for målfattigdommen, se et underholdende oppgjør.

I første omgang lå TIL noe over, men etter pausen snudde flisa seg delvis. Og det er vel riktig å si at Rafsbotn ikke hadde færre sjanser enn TIL. Men når sjansene ikke ga tellende resultat uten dommerens inngripen, skyltes det to ting. En strålende opplagt Roy Johansen i TIL-målet, likevell må junioren indre høyre, Arnulf Olsen , få god kritikk.

Men om sjansene var temmelig likelig fordelt på de to lagene, var det ingen tvil om at TIL lå langt over tekninsk sett. Og med sin jevnhet tok de en fortjent seier. Men la oss slå fast at muligheten for en sensasjon absolutt var til stede.

TILs beste var Roy Johansen.     Dommer var Fredrik Holm, Stein.

Oppdatert: 20.09.2003