3.div.distr.10 1966: Tromsø IL - Mjølner

Til tross for at et innsatsfylt TIL-lag klarte å holde buret rent i første omgang, der de hadde sol, vind og Mjølner mot seg, måtte de takke for seg i tredje divisjonen med 0-3. Men la det være sagt med en gang, at seier for TIL ikke ville vært ufortjent.

Farlig sjanser var det få av i første omgang, selv om hverken gjestene eller vertene var uten scoringsmuligheter. I andre omgang håpet man TIL skulle gjøre seg bedre nytte av vinden og sola enn Mjølner i første. Men for det første forsvant sola i store perioder, og for det andre satte Mjølner en stopper for TILs planer, da Geir Indregard fikk ballen forært etter et TIL-innkast og plaserte ballen løst i TIL-buret. Inntil dette øyeblikket hadde TIL et absolutt overtak, og en scoring hang i lufta. Men Mjølners lettvinte goal slapp all lufta ut av TIL-guttene.

I løpet av ti minutter scoret Mjølner to ganger til, og da var kampen selvfølgelig tapt. Mjølner ble seriemester og TIL måtte ta den tunge veien ned i fjerde-divisjonen. Jon Risa og Eigil Bygdnes arbeidet godt på midtbanen. I forsvaret var det Svein Gustavsen som bar de tyngste byrdene, uten at noen av de andre kom dårlig ut av det.   

Erik Braathen, Finnsnes, dømte tilfredsstillende.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 24.09.2003

Del dette: