3.div.distr.10 1966: Tromsø IL - Harstad IL

Harstad IL vant 5-3, fortjent i en seriekamp på Valhall, etter at TIL hadde ledet 2-1 ved pause. Spillemessig sett ble første omgang best, da fikk en se et aggresivt og innsatsfylt TIL-lag gang på gang tvinge HIL i kne, og etter tolv minutter tok de fortjent ledelsen ved Per Steinar Hansen på et kanonskudd, etter at Arnfinn Sivertsen og Jon Risa hadde gjort forarbeidet. Dette ansporet TIL til  ytterlig innsats, og de klarte også å tilrive seg midtbanen. Da HIL utlignet i det 20. minutt var det et stillestående forsvar som må ta skylden. Men to minutter senere gikk Jon Risa alene igjennom og avsluttet med et pent skudd, og dermed 2-1.

I annen runde fortsatte TIL der de slapp i første, og etter 11 minutter demonstrerte Arnfinn Sivertsen et av sine berømte innkast. Ballen gikk til Tor Brandeggen på fem-meteren, og han stusset den videre til Per Steinar Hansen som fra kloss hold ikke gjorde noen feil.

Men så kom HIL-maskinen igang, de skrudde opp tempoet adskillig, og da var resten en lek for dem. I preioden fra 20. til 30. minutt scoret de hele fire ganger, og samtlige mål må et stillestående forsvar ta skylden for.