3.div.distr.10 1966: Bardufoss OIF - Tromsø IL

Ingen var i tvil om at det var bunnlagene i 3. divisjon som møttes på Bardufoss. Etter en kamp der TIL i store deler hadde føringen, ble sluttresultatet 3-0 til bylagets fordel, etter at omgangsresultatet hadde vært 1-0. Et resignert BOIF-lag kjempet tappert på midtbanen, men sammenhengen i laget manglet totalt - og de sporadiske angrepene laget klarte å bygge opp ble et lett bytte for TIL.

Det var gjestene som åpnet best - og etter ti minutter satte John Nilsen ballen direkte i nettet fra kort hold, etter etter frispark fra 16-meteren. TIL beholdt sitt overtak til midt i omgangen, og det var bare løpernes inneffektivitet som hindret dem i å øke ledelsen. Etter en halv times spill jevnet det seg ut - før omgangen ble avsluttet med en kraftig Risa-kanonade som ble fanget opp i det tettpakkede BOIF-forsvaret.

Andre omgang startet lik første - med TIL-press - som etter kort tid resulterte i mål. En uforsiktig tilbakespill til BOIF-keeper ble oppsnappet av John Nilsen som bare hadde å sette foten til. Våkent gjordt av unge Nilsen - som var et av lyspunktene i TIL-rekka. Mesteparten av spillet foregikk på BOIFs banehalvdel, men det ville liksom ikke lykkes for TIL-løperne. Vi noterte friske skudd fra Jon Risa og Arnt Hugo Lund - og det var ikke mer enn ventet da Jon Risa scoret sitt lags tredje mål på et pent skudd fra 14 meters hold.

Som nevnt var det TIL som dominerte, seieren kunne gjerne vært større. Løperne viste fine enkelt-prestasjoner, mens de i avslutningene gikk for mye på tvers. Best på laget var Jon Risa, som med sine susende skudd skapte mange farlige situasjoner i BOIFs forsvarsfelt.

Dommer Tor Saba, Lia-Brage kom godt fra kampen.

Oppdatert: 24.09.2003