3.div.distr.10 1965: Tromsø IL - Harstad IL

At TIL trakk det lengste strået mot seriemesteren HIL på Alfheim Stadion, får skrives på kontoen for flaks og englevakt, for etter sjanser (spill var det ikke snakk om) kunne likegodt HIL ha vunnet. Allerede fra første stund var det klart at det ikke kom til å bli spilt fotball i denne kampen. En skarp sol og en meget sjenerende vind drepte et hvert forsøk, samtidig som spillerne ble forstyrret av et publikum som sto tett langs sideliner og dødlinjer. Det hadde også innvirkning på dommeren oversikt, og det gjorde at han mistet taket på kampen.

HIL måtte starte opp med vind og sol imot, men dette til tross ga de TIL-guttene kaldt vann i blodet ved å score i kampens tredje minutt. Etter dette overtok den sure vinden føringen i kampen, men stort sett klarte en ineffektiv TIL-rekke å spolere de sjanser de skapte. Jan Willy Klungseth reduserte med et godt skudd fra skrå posisjon via stanga og inn. Alt foregikk nå på HILs banehalvdel, og da ble det til sine tider ganske trangt foran HIL-målet. Men da keeper Grønli ga seg til å slå etter angriperne, syntes dommeren at det gikk for vidt, straffe i det 42. minutt var resultatet. Edmund Kristoffersen satte den inn.

Andre omgang er det ikke så mye å skrive om enn at TIL fikk rive opp og spolere alle HIL-forsøk. Det meste av tiden befant ballen seg inne blant publikum eller oppe i lufta. 

Dommeren, - Erik Braathen, BOIF, fikk ikke helt tak på kampennoe for endel skyldes i at linjemennene gikk i dress og i et med publikum, og viftet med hvert sitt lommetørkle. Jo det var i sannhet en kamp verdig nord-norsk toppfotball.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 17.09.2003

Del dette: