NNM semifinale 1964: Tromsø IL - Bodø Glimt

Selv ikke en TIL-keeper med kjemperedninger kunne hindre Bodø/Glimt å vinne semifinalen i Nordkjosbotn med hele 5-2, etter 2-0 til pause. Det som står sterkest i bevistheten etter kampen er Bodø/Glimts hyperfarlige løperrekke med alle de lynsnare skiftningene, og Petter Larsen i TIL-buret som gang på gang fikk de omlag 5000 tilskuerne til å gi seg helt over. - Og skrek gjorde også tilskuerne hver gang Bodø/Glimts løperrekke formedlerlig broderte seg gjennom Tromsø-lagets forsvar, som denne gangen bortsett fra keeper og delvis Hugo Anthonsen , - nok kom helt til kort.

Allerede en halv time før kampen tok til, var det klart at de to lagene ville de bli møtt med et publikum i stor stemning, - et publikum som hadde funnet veien for å se ikke bare Tromsø IL, som jo på en måte hadde hjemmepublikummet om de ikke hadde hjemmebane,  men like mye for å se landslagspilleren Harald "Dutte" Berg i spissen for fjorårets sensasjonslag i norsk fotball.

Og publikum ble da heller ikke skuffet, det de fikk oppleve i Nordkjosbotn var en kamp som hadde alle ingredienser en kunne ønske seg. Kampen åpnet som rimelig var temmelig nervøst. Den eneste som ikke viste noe tegn på nervøsitet var TIL-keeperen Petter Larsen som allerede i de første minuttene sørget for å bli varm i trøya etter to kjemperedninger, der en faktisk så ballen i nettet. Etter en halv time kunne Glimt ta ledelsen, og de økte til 2-0 fem minutter senere etter et nydlig angrep. Men TIL-spillerne sørget for dramatikk i Glimts målfelt flere ganger denne omgangen.

Nå var det tydelig at publikum ventet seg noe ekstra av TIL i andre omgang, - men det skulle vise seg at det ble Glimt på nytt igjen, - Allerede etter to minutter scoret Arne Hansen på en ren forsvarstabbe. Og bare tre minutter senere var det klart for 4-0 ved Harald Berg. Og etter halvspilt omgang sto det 5-0. Så kom TIL-guttene litt bedre til sin rett, i denne perioden skapte Svein Robertsen og Tor Brandeggen farlige situasjoner. Etter 27 minutt kom endelig det etterlengtede TIL-målet, det var Robert Beck som skoflet et frispark i nettmaskene. I det 40. minutt satte Jon Risa punktum for scoringene.

Oppdatert: 07.09.2003