Cup NM 1.runde 1964: Mjølner - Tromsø IL

Roy Johansen i kamp med Mjølners Eldar Gundersen. Magne Johansen til høyre.

Tromsø IL gjorde alle tips til skamme under 1. rundekampen mot Mjølner, og greide uavgjort 1-1 etter ekstraomganger mot det favoritt-stemplede Narvik-laget. Helt fra første stund var det klart at TIL satset alt på å reise kjerring fra lagets tidligere svake kamper, og det ble til sine tider et meget hardt oppgjør.

TIL kom best igang - var mye raskere og villigere til å springe enn Narvik-laget, men mål ble det ikke. Etter hvert kom også Mjølner til hektene og det var de som greide å score i første omgang. Et langt innlegg fra venstre foran mål like før pause ble fanget opp av TIL-keeperen som ikke greide å holde den, Eldar Gundersen var frempå  og satte ballen i mål.

Like etter pause ble det dømt indirekte frispark mot Mjølner innenfor 16-meteren etter at en Mjølner-spiller hadde stengt en TIL-løper. Robert klemte til og det ble 1-1. Samme mann hadde nær berget seieren for TIL da han bare få minutter før slutt sendte et kanonskudd som traff treverket i målet helt opp i hjørnet og spratt ut.  TILs taktikk var å la Kjell Larsen få en vanskelig jobb, og det ble gjordt til gangs - noe mer grundig enn strengt tatt nødvendig. I løpet av fem minutter i begynnelsen av kampen ble det dømt fire frispark mot TIL for angrep på Larsen.

I ekstraomgangen gikk TIL inn for å berge omkamp, og lå i forsvar hele tiden. Mjølner var den angripene part gjennom omgangene, men TIL red stormen av og berget omkamp. På TILs lag var Bjørn Steinar Johansen meget god som back, og hadde ingen vanskeligheter med sin ving. I halfrekken var Edmund Kristoffersen god - særlig i første omgang. Mens Svein Robertsen var den som spilte mest inspirert og best i løperekka. God i løperekka var også Robert Beck.

(Dette var den første "allnorske" kampen for Tromsø IL).

Oppdatert: 03.09.2003