3.div.distr.10 1964: Tromsø IL - Nor Narvik

Det ble poengdeling i serieoppgjøret mot Nor på Idrettsplassen. 1-1 ble resultatet etter at TIL hadde ledet 1-0 ved pause. Kampen ble aldri god. Ingen av lagene gjorde forsøk på å spille godt og riktig pasningsspill. Helt fra kampen begynnelse var det stor fart og lite spill, og det ble tydelig satset for å vinne de to verdifulle poengene. Resultatet var rettferdig. De to lagene var jevne og hadde begge  sine store målsjanser.

Det var TIL som åpnet best, og hadde tre kjempesjanser i begynnelsen av kampen som burde gitt mål, men Nor-keeper reddet. Men så lyktes det, og Svein Robertsen scoret kampens drømmemål. Jon Risa kom seg fri på høyresiden og leverte en skreddersydd pasning til Svein Robertsen som flukter, ballen suser opp i vinkelen før Nors keeper fikk tid til å reagere. Etter dette slappet TIL noe av, og kampen på midtbanen jevnet seg ut.

I andre omgang hadde Nor et lite overtak i begynnelsen, og det lyktes da også å utligne. Mot slutten kom TIL sterkere og presset på. Men hele tiden var det svakt spill. Upresise pasninger og stor fart preget oppgjøret. Dessuten klarte ikke dommer Per Nilsen, TIF, å dempe alle tendenser til hardt spill. Av tromsøguttene var det vel bare Hugo Anthonsen som kom opp mot sitt beste. Jon Risa fikk lite utrettet som rekkeleder. Dagfinn Holst kom stort sett bra fra oppgaven som vingløper.

Oppdatert: 06.09.2003