3.div.distr.10 1964: Tromsø IL - Mjølner

Mange situasjoner fra kampen.

Årets siste hjemmekamp i Tromsø endte med seier for hjemmelaget i en kamp som bød på mye dramatikk mot slutten, ikke minst takket være flere tvilsomme dommeravgjørelser. Men tross dette gir TILs 3-2 seier over Mjølner likevel et noenlunde riktig bilde av styrkeforholdene mellom lagene.

TIL kom avgjort best igang og tok hånd om kampen helt fra avspark. Løperekka spilte seg gang på gang helt inn i feltet foran Mjølner-buret uten at noen klarte å score, men det var mange ganger nære på. Det var tyngde i de fleste av TILs angrep den første perioden av kampen. Ofte var det både seks og sju mann med i angrepene som mange ganger skapte vanskeligheter for Mjølner-forsvaret. Først etter et kvarter lyktes det for TIL å få den scoringen som faktisk lenge hadde ligget i lufta. Edmund Kristoffersen sto for bragden.

Annen omgang ble adskillig mer jevnspilt enn første omgang. Det ble hardere kamp om hver eneste ball og det gikk tydeligvis ut over spillet på begge sider, etter et kvarter la Jon Risa på til 2-0 for hjemmelaget, men bare 6-7 minutter senere pådro TIL-keeper straffespark som Mjølner scoret på. Det var etter dette straffesparket dommer Per Nilsen begynte å miste taket på kampen. og rett som det var kom i krangel med spillerne. Da han dømte straffe på Mjølner etter at Svein Robertsen ble felt kom sinnene for alvor i kok. Kanskje var dommeren avgjørelse i hardeste laget. Hugo Anthonsen satte straffesparket i mål, dermed 3-1 for TIL. Mjølner slet hardt mor slutten for redusering. Kjell Larsen var den som slet hardest, og han gjorde da også forarbeidet til Mjølners redusering som Stein V.Sørensen satte kontant i nettet.

Oppdatert: 08.09.2003