3.div.distr.10 1964: Tromsø IL - Harstad IL

2-0 slo TIL-guttene Harstad IL med på Idrettsplassen i Tromsø, og denne gangen fikk hjemmepublikumet se et TIL-lag som spilte virkelig godt og inspirert. Faktum var at kampen var en av de beste kampene som er spilt i Tromsø i år. TILs innsats gir gode løfter for neste helgs semifinalekamp mot Bodø/Glimt. Ved pause var stillingen 1-0.

Kampen begynte med et markert HIL-overtak det første kvarteret. Betenkelig for dette var at HIL hadde seks corner i denne perioden, mens TIL ikke hadde noen. Etter hvert jevnet spillet seg ut, og anført av en opplagt Edmund Kristoffersen klarte TIL å tilrive seg midtbanespillet. Etter 19 minutter sørget TILs indre venstre Robert Beck for dagens første scoring, han satte hodet til et innlegg fra Reidar Ringbakken, og ballen føk i mål under stor jubel fra publikum. Målet kom etter et meget godt oppbygd TIL-angrep. Dette var opptaktene til en periode hvor TIL viste spill av høy klasse.

Åtte minutter ut i andre omgang lyktes det igjen for Robert Beck, denne gangen lobbet han ballen på en rolig og sikker måte, han demonstrerte tydelig hvor lett det kan gjøres. TIL spilte inspirert og innsatsfullt, men flere mål ble det ikke.

TILs lag denne gang var jevnt besatt, uten direkte svake punkter. Roy Johansen i mål var god mellom stengene, men utspillene var elendige. Harald Rønne gjorde det slett ikke dårlig som sideback, og får nok sikkert beholde plassen i semifinalen. Bjørn Steinar Johansen gjorde det vi ventet av ham. Sidehalfene Magne Johansen og Edmund Kristoffersen kjempet i herdig gjennom hele kampen. Hugo Anthonsen var en sikker stopper.  I løperekka var samtilge spillere aggresive og iherdige.