3.div.distr.10 1964: Tromsø IL - Bardufoss OIF

Tromsø IL viste på ny at laget er i framgang, da de tok sine første seriepoeng mot Bardufoss på Idrettsplassen. Resultatet ble 2-0 etter en scoring i hver av omgangene av Svein Robertsen. TIL tok initiativiet helt fra begynnelsen, og BOIFs angrep var meget spredte og stort sett ufarlige. I andre omgang var det muligens striregnet og den sikre ledelsen som gjorde utslaget, TIL falt betenkelig av, og BOIF kom ofte på skuddhold.

Det første målet kom omtrent midt i første omgang, Svein Robertsen nettet direkte fra corner. Det andre målet var en enda større prestasjon, et knallhardt skudd fra hjørne av 16-meteren fikk nettet til å løfte seg helt opp i motsatt vinkel. TIL hadde dessuten et straffespark som Svein Hugo Hansen sløste bort med et løst skudd like tilside for målmannen.

TILs og banens desiderte beste spiller i denne kampen var ytre venstre Svein Robertsen, som vekselsvis vartet opp med BOIFs forsvar, vekselsvis sendte ønskepasninger til sine medspillere, og dessuten fikk tid til en rekke farlige skudd. Ved siden av seg i løperekka hadde han farlige Tor Brandeggen som fulgte Svein som en skygge, og som gjorde venstresiden i angrepet svært farlig. God, men unødvendig uryddig var også Robert Beck, mens Jon Risa var god uten å nå opp til sitt beste. I halfrekka viste Edmund Kristoffersen at storformen er like om hjørnet, men de indre forsvar virket usikker de gangene de ble satt på prøve.

Oppdatert: 03.09.2003