3.div.distr.10 1964: Harstad IL - Tromsø IL

HILs unge lag hentet seg to heldige poeng i seriekampen mot TIL på Harstad Stadion. Det unge HIL-laget viste mye fin teknisk fotball, men selve gjennombruddet og drivet over spillet manglet. HIL hadde første omgangen og skaffet seg en ledelse på 2-0 ved Alf Hansen og Asbjørn Strøm. Andre omgang ble imidlertid ikke mer enn fem minutter gammel før TIL hadde tatt igjen dette forspranget, først ved Reidar Ringbakken, kort etter ved Åge Hansen. I begge tilfeller var det grove forsvarstabber som førte til at to tre TIL-spillere ble helt alene på 16-meteren.

HILs seiersmål kom på straffespark som de plasserte kontant i nettet. Selv om de viste mye småpent var det ikke en kamp av de store og ingen av lagene kom opp mot det de virkelig kan. I cupkampene framover må det et langt mere effektivt spill til skal en ha håp om å komme videre i rundene. TIL som spilte med tilbaketrukket senterforward og tildels med to senterhalfer, feilet i denne taktikken i første omgang. De første 35 minuttene var HILs, og at det ikke ble flere mål skyldes nok manglene rutine.

I andre omgang hadde TIL hand om midtbanen, og klarte å rive opp HILs småspill. Ytre høyre hos TIL hadde noen delikate tilbud, men skuddferdigheten var svært dårlig. Hos gjestene var det i første rekke Hugo Anthonsen som ryddet opp i forsvaret, og av backparet var Reidar Stenersen best.

Oppdatert: 03.09.2003