NNM 3.runde 1963: Tromsø IL - Alta IF

De stakkars 1000 tilskuerne som hadde funnet veien opp til Idrettsplassen i det kalde og hustrige været, viste nok ikke om de skulle le eller gråte, da de så TIL-guttene slå Alta IF i en nesten uhyggelig svak og lite velspilt kamp. De fleste valgte å le mer eller mindre oppgitt over "forestillingen". Dette må iallefall for TIL-guttenes vedkommende være den svakeste kamp de har spilt på år og dag. Av Alta hadde vi ikke ventet så mye etter en heller svak Finnmark-sesong.

Skal en først karakterisere kampen er det riktig å si at TIL vant fordi de var det minst dårlige laget. 2-1 seieren var fortjent, - det er så - men det var over et dårlig Alta-lag. TILs første mål kom etter ti minutter ved Eigil Bygdnes som ble frispilt og sendte i vei et velplassert, men løst skudd forbi Alta-keeperen. Få minutter før pause hadde TIL en ny scoring som ble annulert.

I annen omgang overtok Altas halfer delvis midtbanen i lange perioder, men likevel var det TIL som var nærmest scoring. TIL fikk straffespark som Håvard Wangberg satte løst og nonchalant til venstre for Alta-keeperen som parerte lett, han berget også returen fra Wangberg. Så etter 32 minutter scoret Håvard Wangberg for TIL, og like før slutt reduserte Alta.

Hos TIL overrasket Johnny Ingebrigtsen stort og var løperekka beste sammen med Eigil Bygdnes. I forsvaret spilte Hugo Anthonsen godt. Mere var det faktisk ikke å skrive om.