NNM 2.runde 1963: Nordkjosbotn IL - Tromsø IL

Tromsø IL fikk retten til å spille videre i tredje runde i det Nord-Norske Mesterskap i fotball ved å slå Nordkjosbotn IL fortjent 4-1. Kampen ble spilt på en forferdelig bane med støvskyer så en til tider ikke så hverken spillere eller ballen. Den var dessuten svært dårlig oppmerket. Kampen skulle vise seg å være unødvendig hard og spillet utartet. Følgen var at en spiller fra hvert lag på slutten av kampen ble utvist.

Straks etter avspark overtok TIL føringen av spillet, og det tok ikke mange minuttene før den første ballen måtte hentes fram av Nordkjosbotns mål. TILs Håvard Wangberg driblet av et par motspillere og avsluttet med et skudd i vinkelen. Tor Brandeggen la på til 2-0 ved et velplassert skudd, etter han hadde mottatt et perfekt overlegg fra Wangberg.  Før pause klarte Nordkjosbotn og redusere til 1-2.

Etter pause ble overtaket til TIL enda mer markant, men det ble ikke mange scoringer av det. To ganger til greide de imidlertid å putte ballen i mål. Den første av disse kom på straffespark av Håvard Wangberg. Det andre var rett og slett en gavepakke av NILs målmann. Han skulle droppe ballen før et utspill. Håvard Wangberg som løp ved siden av målmannen passet på å spille på ballen akkurat i det øyeblikk den befant seg på jorda, og skjebnen ville at den gikk i mål.

Denne gangen spilte TIL uten Robert Bæck, han er som kjent dansk statsborger, og bestemmelsen er slik at han ikke kan delta i cupkamper i Norge. Laget var likevel jevnt besatt. Magne Johansen var nok alt i alt lagets beste. Han spiller nå så godt han aldri tidligere har gjordt. Edmund Kristoffersen spilte venstre half, og kom som vanlig godt i fra det. Reidar Stenersen er kommet seg betraktelig, og han er nå en lei anstøtstein i TILs forsvar. Egil Bygdnes er igjen kommet med i løperekka, og han vil nok bli en styrke for løpespillet. Ellers viste Håvard Wangberg at han er i godt slag, og det samme kan sies om Tor Brandeggen.

Dommer i kampen var Olav Aune, Fløya, han hadde en særs vanskelig oppgave, men han kom likevel godt fra det.

Oppdatert: 30.08.2003