3.div.distr.10 1963: Tromsø IL - Nor Narvik

Her strekker Roy Johansen seg i full lengde.

TIL vant 3-2 over Nor i en svak kamp, ved pause var resultatet 1-1. Etter en famlende begynnelse kom TIL først til hektene, og etter syv minutter scoret Eigil Bygdnes  på en lav markkryper fra 18 meter. Nor-keeperen burde tatt dette skuddet.  Etter noe planløst spill fra begge lag, utnyttet Ole Almen en forsvarstabbe hos TIL og scoret. Ingen av lagene greide å tilrive seg spillet etter disse to scoringene. Det var planløst spill med mye høye baller og dårlige pasninger. De sjansene TIL hadde ble som regel rotet bort før det ble noe skudd av det.

Andre omgang startet med det samme planløse spillet, men med et lite Nor-overtak, etter fem minutters spill utnyttet Nor en kjempetabbe fra en av TIL-backene og scoret fortjent. Spillet jevnet seg ut med et lite TIL-overtak, og ti minutter før slutt scoret Karl Fagerthun for TIL, på et pent langskudd fra 16- meteren. Nå overtok TIL føringen av kampen og fem minutter før slutt kom dagens drømmemål. Et frispark fra 25 meters hold ble tatt av Eigil Bygdnes, han levnet ikke målmannen en sjanse med et hardt skudd helt oppe i vinkelen. En virkelig perle.

Banens beste spiller var TIL-keeper Roy Johansen, selv om han hadde noen farlige utrusninger. Ellers på TIL-laget var Hugo Anthonsen og Egil Bygdnes gode.

Oppdatert: 01.09.2003