3.div.distr.10 1963: Tromsø IL - Mjølner

Det ble to nye poeng og seier til Tromsø IL i landsdelsserieoppgjøret mot Mjølner i Tromsø. Etter en innsatsfylt og tildels god kamp ble sluttresultatet 2-0 til Tromsø-guttene. Etter spill og sjanser må dette sies å være rettferdig.

Kampen åpnet med noe famlende spill fra begge lag, men litt etter litt overtok TIL, og greide å presse Mjølner over på defensiven. Ingen av lagene greide imidlertid ikke å skape noen målsjanse, og betegnende nok er det at TILs mål kom på straffe. Håvard Wangberg som var eksekutør levnet ikke Rognmo i Mjølners mål noen sjanse på det velplasserte skuddet. Etter scoringen presset Mjølner hardt for utligning, men et dyktig TIL-forsvar red stormen av til pause.

Annen omgang ble en tro kopi av første. TIL-guttene var de som kom først igang, og nå ble tempoet skrudd endel opp. Det skulle også denne gangen gå hele 26 minutter før det ble noen scoring. Også denne gangen var det Håvard Wangberg som var mann for det. Han fikk ballen et stykke utenfor 16-meteren. Etter å ha driblet av to Mjølner-forsvarere gikk han mot venstre, for så på en rolig og behersket måte å sette Per Mogstad ut av spill med en nydelig finte. Dermed var han helt fri, og følgen var en aldeles nydelig scoring som fortjente den applausen han fikk. Ved denne scoringen viste Wangberg hvilke fotballtekniker han er.

TILs lag viste denne gangen en del av den samme innstasvilje som de viste mot HIL, og også nå ble belønningen to poeng. Centerhalf Magne Johansen var denne gang lagets store spiller, han er nå i en meget solid form. Robert Bæck som sidehalf var absolutt positiv. Edmund Kristoffersen fikk ikke prøvd seg noe særlig som indreløper, da han tidlig måtte trekke tilbake til sidehalfplassen. Denne plassen vet vi fra før at han behersker, og det var ikke noe unntak denne gangen. I løperekka var Håvard Wangberg den farligste, og den som skapte det mest broget i Mjølnerforsvaret. Carl Fagerthun blir bedre og bedre for hver kamp.

Kampen ble dømt av Arne Jensen, Fløya, han kom godt fra sin oppgave.

Oppdatert: 30.08.2003