3.div.distr.10 1963: Tromsø IL - Harstad IL

Landsdelsserieåpninga på Idrettsplassen i Tromsø mellom de to gamle arvefiendene Harstad IL og Tromsø IL endte med en fortjent  seier til Tromsø-laget med 1-0. La det med en gang være sagt at i denne kampen kom TIL for fullt. Guttene viste en innbitt innsatsvilje, og det var tydelig allerede fra avspark at de hadde tenkt å selge seg dyrest mulig. - HIL-maskinen fikk aldri komme skikkelig igang, og TIL hadde faktisk hånd om midtbanespillet gjennom hele kampen. Denne kampen ble en av de som man vil huske lenge. Den inneholdt alle ingredienser som hører med til en frisk fotballkamp, - nemlig godt spill, farlige sjanser og gode skudd.

Kampen begynte med vekslende spill hvor begge lag hadde sine sjanser. Det ble satt opp et morderisk tempo allerede fra starten, og man begynte tidlig å tvile på om denne farten og dette tempoet i spillet ville holde. Det gjorde det , og på slutten av kampen var det en ulidelig spenning for de ca. 2200 på banen. TILs mål kom i midten av første omgang etter godt kombinasjonsspill. Håvard Wangberg fikk ballen ved 16-meteren , og driblet av to HIL-forsvarere, for deretter å fyre av en kanon som HIL-målmannen halvklarerte mesterlig, men returen fra Tor Brandeggen hadde han ingen sjanser på, den satt der den skulle.

Etter pause ventet man en voldsom offensiv fra HIL, men det var faktisk Tromsø-lagets gutter som tok initiativet også her. I løpet av omgangen hadde TIL flere gode sjanser som kunne ha gitt tellende resultater, men lykken sto den gode HIL-målmannen bi. Heller ikke HIL var uten sjanser, og Jan Johannessen måtte flere ganger strekke seg ganske langt.

Det er vanskelig å trekke frem noen spesielle spillere på TILs lag, men Edmund Kristoffersen var nok også denne gangen lagets beste mann. Magne Johansen som senterhalf spilte en av sine beste kamper til dato, og det sier ikke så lite. Trygve Bornø ble fullstendig nøytralisert av Harald Rønne, som klistret seg på han gjennom hele kampen.  

Hans Rudberg fra Nordreisa hadde en av sine tyngste dager som dommer. Han gjorde sine saker stort sett bra.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 28.08.2003

Del dette: