3.div.distr.10 1963: Tromsø IL - Andenes IL

Tromsø IL tok begge poengene i en tredjedivisjonskamp i Tromsø i duskregn og tåke. 1-0 var fullt fortjent. Bare en dyktig keeper og en god porsjon flaks berget Andenes fra et større nederlag. Tromsø-guttene var toneangivende i begge omgangene og burde hatt flere mål, særlig TILs indreløper Håvard Wangberg var uheldig med sine avslutninger. To ganger i første runde var han alene med keeper, men den gode Andenes-målmannen avverget. Også et straffespark som Wangberg tok reddet keeper. TILs og kampens eneste mål ble laget av Karl Fagerthun i det 40. minutt, etter et hardt skudd fra spiss vinkel.

I annen runde beholdt TIL initiativet, Andenes-guttene prøvde forgjevest å snu spillet. Spillerne var jevnt over for trege og teknisk for svake. For å bøte på dette spilte de hardt, ofte for hardt. Da det gjensto 13 minutter av kampen ble Leif Iversen utvist. Det var synd at kampen utviklet seg til harde taklinger og ulovligheter, noe som gikk ut over spillet.

På TIL arbeidet Robert Bæck godt på midtbanen, i løperekka spilte Edmund Kristoffersen, Eigil Bygdnes og Håvard Wangberg bra. Karl Fagerthuns styrke er fart, i denne kampen fikk han ikke de løpeballene han burde fått, men hans mål var flott laget. På den andre vingen var Johnny Ingebrigtsen anonym. I forsvaret stoppet Hugo Anthonsen godt, men han burde vel hjelpe bedre til på midtbanen.  særlig når TIL lå så mye over som her. Av backene var Egil Johansen betydelig bedre enn Bjørn Steinar Johansen denne gangen. Stort sett en god kamp av TIL, særlig i første omgang gikk pasningsspillet bra.

Dommeren Per Nilsen hadde nok å gjøre med å dempe gemyttene, han var heller ikke heldig med oppgavene, brukte fløyta vel mye, noe som gjorde at spillet ble oppstykket.

Oppdatert: 31.08.2003